ZRAČNO-MEMBRANSKE CRPKE

Kategorija: Crpke

Zračno pokretane dvomembranske crpke odlikuju se  velikim rasponom kapaciteta i mogućnosti primjene.
Ove crpke su samousisne, otporne na rad ''na suho'', uronjive i imaju mogućnost regulacije dobave preko dovoda zraka.
Pomoću njih se mogu transportirati različiti agresivni i abrazivni mediji, pa čak i pojedini praškasti materijali.
Najčešće se koriste u industriji za prijenos kiselina, lužina, otapala i boja, za punjenje i pražnjenje spremnika, u postrojenjima za obradu otpadnih voda i slično.

Održavanje ovih crpki je izuzetno jednostavno, a većina rezervnih dijelova za redovno održavanje na raspolaganju unutar nekoliko dana.
Uz zračno-membranske crpke moguće je isporučiti i dodatnu opremu u obliku detektora propuštanja membrana ili prigušivača pulsiranja, ovisno o zahtjevima primjene.
Za primjenu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, te biotehnologiji postoje posebne izvedbe zračno-membranskih crpki koje su FDA, 3A ili EHEDG certificirane (slika lijevo).

Zračno-membranske crpke se koriste za prijenos medija čija je dinamička viskoznost manja od 30 000 mPas. Najveći tlak koji mogu postići je 8 bar odnosno 21 bar za visokotlačne modele. Najveća dobava ovih crpki je 70m³/h. Temperaturno područje primjene kreće se u rasponu -50°C do +175°C. Priključci crpki mogu biti navojni, prirubnički i Tri-clamp®, ovisno o modelu. Također postoji čitav niz ATEX modela za uporabu u Ex-zonama.

Slike proizvoda