HOMOGENIZATORI

Kategorija: Crpke

Imaju gotovo neograničenu primjenu u različitim granama industrije. Chemineer®-ovi modeli koji se postavljaju na spremnike izrađuju se u raznim veličinama od laboratorijskog do industrijskog mjerila (slika desno). Ovi se smični homogenizatori odlikuju malom potrošnjom električne energije uz maksimalni učinak homogenizacije.

Standradna izvedba uključuje nehrđajući čelik 316, motor u Ex izvedbi i nosače, a dodatne opcije su moguće na zahtjev kupca.

LEWA JEC homogenizatori (slika lijevo) su prvenstveno namijenjeni prehrambenoj industriji, iako to ne ograničava njihovu primjenu u drugim industrijama. Prilagođeni za šaržno ili kontinuirano homogeniziranje, idealni su za pripremu slatkih i slanih preljeva, sladoleda, pudinga, umaka, šećernih otopina i slično.

Osnova uređaja je smična crpka (slika lijevo gore) sa posebno dizajniranim rotorom. Velika prednost ove crpke  je kompatibilnost sa centrifugalnom crpkom JCP istog proizvođača, tako da se obična centrifugalna pumpa u pogonu može pretvoriti u homogenizator jednostavnom izmjenom rotora.

Leptirasti ventil ispod lijevka služi za podešavanje uvjeta rada.

Slike proizvoda