CENTRIFUGALNE CRPKE

Kategorija: Crpke

Nudimo širok asortiman centrifugalnih crpki poznatih svjetskih proizvođača Wernert, LEWA JEC i Wilden.

Specijalizirane procesne crpke proizvođača Wernert izrađuju se od više vrsta polimera (UHMW-PE, PVDF, PTFE, PFA/TFA, PP i Wernit) i namijenjene su poglavito za prijenos agresivnih kemikalija i suspenzija (slika desno). Dodatno su oklopljene metalnim kućištem koje povećava čvrstoću konstrukcije i sigurnost uporabe.
Imaju jednostruke ili dvostruke mehaničke brtve, odnosno magnetnu spojku (za izrazito agresivne medije). Mogu biti horizontalne i vertikalne. Najveća dobava iznosi 1000 m³/h, a dobavna visina im je do 110 m. Primjenjive za temperaturno područje od -50°C do +165°C.
Snaga motora do 27 kW.

Za prijenos manjih volumena agresivnih kemikalija idealne su T-mag (bivše Wilden/Typhoon) centrifugalne crpke s magnetnom spojkom (slika lijevo).
Izrađuju se od polipropilena ojačanog staklenim vlaknima ili poliviniliden fluorida ojačanog ugljičnim vlaknima. Patentirana konstrukcija sa dodatnim rashladnim kanalima.  Snaga motora od 0,4 do 3,75 kW.

Kad je u pitanju proizvodnja koja ima određeni nivo higijenskih zahtjeva, centrifugalne crpke iz programa
LEWA JEC su idealan odabir. Spektar certifikata pokriva EHEDG, 3A i FDA, te ATEX.
Za visoki nivo higijenske zahtjevnosti namijenjene su EHEDG i 3A certificirane crpke iz serije JCP (slika lijevo dolje) sa dobavom do 100.000 l/h i tlakom do 10 bara.  Crpke iz serije JP (slika lijevo gore) se koriste za higijenski manje zahtjevne aplikacije i za razliku od JCP serije nemaju sve dijelove visoko polirane. Ove crpke imaju dobavu do 60.000 l/h i postižu tlak do 5 bara. Treći tip centrifugalnig crpki iz ovog programa su samousisne iz JSZ serije (slika desno) s dobavom do 50.000 l/h i tlakom do 4 bara.

Slike proizvoda